אחרי הקיץ והחגים שאחריו, מגיעה התקופה בה שום דבר מעודד לא נראה באופק. פרט לסופי שבוע, אין אף אי של חופש שישמח את לבבנו ויפיג את השגרה עד פסח. ההסתגלות לשגרת עבודה אחרי שהתרגלנו לחופשים התכופים יכולה להיות קשה. איך אפשר להתמודד עם החזרה לשגרה בצורה טובה? דרך לעשות זאת ואפילו בקלות! אז הנה 7 טיפים לאיך לעשות זאת כמו שצריך + בונוס בסוף!
1 - תיהנו מהחזרה לשיגרה
איזה כיף להיות בחופש! אחרי החופש לפעמים קצת קשה לנחות בחזרה לשגרה… מיקוד בחלקים השליליים של המצב הופך אותם לבולטים וברורים יותר, דבר שיוביל מן הסתם למצב רוח ירוד או עצבנות. מצב רוח רע יכול להוביל לגישה שלילית לעבודה עצמה ולעובדים איתכם, כך שלא תיהנו גם מדברים שיכלו להיות מהנים (או לפחות לא מענים). שימו לב למחשבות ולמילים שלכם. הפחיתו "קיטורים" ורחמים עצמיים לגבי חזרה לעבודה ולשגרה, שימו לב למחשבות שליליות וכשהן מופיעות, תנו להם מקום ואל תבטלו אותן על הסף. אחרי שנתתם להן את מקומם, תוכלו להגיד להם תודה ושכרגע אתם רוצים להתמקד בפן החיובי של הדברים. במיוחד אתם, עושים עבודה חשובה, משמעותית וכזו אשר תורמת לכל כך הרבה אנשים! תזכרו את המשמעות שאתם מעניקים לסובבים אתכם בכל יום שאתם בעשייה שלכם ותגידו לעצמכם תודה! 🙂
2 - התמקדו בחלקים שאתם אוהבים
זה יכול להיות עמית לעבודה שאתם נהנים מחברתו, חלק מהעבודה שמאתגר ומעניין אתכם, שיחות עם הורים של ילדים שאתם אוהבים או כל דבר אחר. סביר להניח שיש דבר או דברים שאתם אוהבים בעבודה (ואם לא, כדאי לשקול אם העבודה מתאימה לכם). חשבו מה אתם אוהבים בעבודה, אם קשה לכם לזכור זאת כעת כתבו זאת והסתכלו על הרשימה כשקשה לכם. שימו לב לחלקים אלו על ידי מתן תשומת לב אקטיבי לכך, כשהכוונה היא ממש להזכיר לעצמכם כשאתם עושים זאת ובסוף היום, למשל: "מעניין לי עכשיו", "שקעתי בתכנות כמה שעות היום ונהניתי מזה", "הרגשתי סיפוק כשהשלמתי את העיצוב" וכן הלאה. אם העבודה שלכם כוללת מספר חלקים ויש לכם אפשרות לקבוע במה תתמקדו, בחרו להשקיע יותר זמן בדברים שאתם אוהבים לעשות.
3 - פעלו בצורה חיובית
מצב רוח הוא דבר מדבק. אם תתלוננו על החזרה לעבודה או פשוט תהיו עגומים, אנשים סביבכם יכולים להיגרר למצב הרוח, דבר שיגרום לסביבת העבודה שלכם להיות מבאסת. אם לעומת זאת תפעלו בצורה אנרגטית, תצחקו, תחייכו, או בקיצור – תקרינו אווירה חיובית, יכול מאוד להיות שתקבלו יחס דומה מהסביבה שיהפוך את החזרה לעבודה לחביבה יותר. הדבר נכון גם לגבי משימות בעבודה – אם תגשו אליהן בהתלהבות ותשתדלו לשקוע בהן הסיכוי שתהנו גדול מאם הגישה שלכם תהיה "אוי לא".
4 - שנו דברים בסביבה
חזרה מחופשה יכולה להבליט את הדברים שאתם לא אוהבים. עם חלק מהם תצטרכו להשלים, אך עם קצת מאמץ וחשיבה מחוץ לקופסה תוכלו לשנות אחרים. שונאים להיתקע בפקקים? יכול להיות שאם תצאו מהבית רבע שעה יותר מוקדם תצליחו להתחמק מהפקק. יש משימות משעממות שמשגעות אתכם? האזנה לתוכנית רדיו במקביל יכולה לשנות מאוד את המצב. שונאים לקום בבוקר? זה ישמע מנוגד להיגיון, אבל ויתור על עוד כמה דקות של התפנקות במיטה שתאפשר לכם לשתות כוס קפה בשקט יכולה להפוך את הבוקר לרגוע ונעים. חשבו או רשמו חלקים קטנים ומעצבנים בשגרה ומה אפשר לעשות אחרת. יתכן שיהיה לכם קשה לחשוב על אלטרנטיבות כיוון שכשרגילים לדרך מסוימת קשה לאתר אפשרויות אחרות, אם זה המצב, תארו את המצב לאנשים קרובים ובקשו מהם עזרה בחשיבה על דרכים אחרות.
5 - סדרו את סביבת העבודה בצורה נעימה
חזרה לשולחן עמוס בברדק, דפים שזקוקים לטיפולכם ושום נגיעה אישית יכולה להיות מייאשת. הקדישו זמן לפנות את השולחן מחפצים לא נחוצים (תתפלאו לגלות עד כמה זה יכול להיות כיף לזרוק או לגרוס דפים שעבר זמנם), הביאו עציץ או תמונה שאתם אוהבים, שימו תמונות מהחופש שלכם על הדסקטופ של המחשב או על לוח שעם, הביאו כוס אישית שלכם לשתות קפה במקום הכוסות של המשרד. בקיצור, תעשו את מה שאתם יכולים כדי שסביבת העבודה שלכם תהיה נעימה.
6 - דחוף דחוף? לא בהכרח
התקופה שאחרי החגים יכולה להיות עמוסה. במקום לגלוש חזרה לעבודה, להתרגל, אתם צריכים לעבור באופן חד ממצב חופש למצב של לחץ שהופך את החזרה לעבודה לחוויה לא נעימה. אל תגררו לאווירת הלחץ. עשו רשימה של המשימות שאתם צריכים לעשות ותעדפו אותן. אם יש דברים שאתם רואים שלא תספיקו להגיע אליהם בזמן ידעו את האדם שמחכה להם כדי להסיר מעצמכם לחץ מיותר.
7 - זכרו ליהנות!
היום יום מספק לנו הרבה חופשים קטנים, זכרו לקחת אותם. עשו הפסקות בעבודה וזכרו לעשות דברים שאתם אוהבים אחרי העבודה ובסופי שבוע.
ובונוס!
זכרו את החלק הראשון של המייל הזה! יש לכם תכנית חדשה לשנה חדשה שמרגשת אתכם ותגרום לכם לקום בבוקר בשמחת עשייה ובחדווה- חיזרו את החלק הזה ותזכרו בתכנית שיצרתם לעצמכם.
מוזמנים להתחיל להתרגש!