איך מגיבות מערכות החינוך בעולם לוירוס הקורונה?

תלמידים ומורים לומדים בחוץ

 בזמן שבישראל הציגו מתווה חזרה ללימודים, נוכחנו לדעת כי מדינות שונות בעולם הציגו מתווים שונים. ריכזנו עבורכם בכתבה הזו את מתווה החזרה ללימודים של מדינות מסביב לעולם. בנוסף, יש כאן סרטון מעניין שמגיע מוויסקונסין שבארצות הברית, על בית ספר שהבין כי הדרך הטובה והנכונה ביותר לחזרה ללימודים היא על ידי יצירת מרחבי למידה חוץ כיתתיים ובכך להפחית את סיכויי ההדבקה בנגיף.

לפי הדיווחים, בעוד מדינות צפון אירופה נותנות עדיפות להחזרת הילדים הצעירים לבתי הספר כדי לאפשר יציאת הורים לעבודה ו/או בשל חוסר האפקטיביות של למידה מרחוק בגילאים אלה, מדינות אחרות נוקטות גישה משולבת. טייוואן יוצאת דופן, שכן מערכת החינוך שלה הושבתה לתקופה קצרה וחזרה במלואה לפעילות, תחת כללי התנהלות קפדניים ביותר.

בחלק מהמדינות ניתנת להורים האפשרות להחליט אם לשלוח את ילדיהם לבתי הספר. לאור הצורך להקטין את מספר התלמידים בכיתה והחשש מהתפרצויות נקודתיות, מערך הלמידה מרחוק ימשיך להיות חלק חשוב ממערכת הלימוד גם בהמשך. המדינות רוכשות לשם כך אמצעים (תוכנות, מחשבים), מכינות תוכניות לימוד ומבצעות הדרכות למורים.

דנמרק: נפתחו בתי ספר עד כיתה ה'

המדינה הראשונה באירופה שפתחה מחדש בתי הספר לאחר שנסגרו, נתנה עדיפות להחזרת הלימודים בגילאים הצעירים, בשל תרומת המהלך להחזרת הפעילות הכלכלית והערכתם את האפקטיביות הנמוכה של הלימודים מרחוק בגילאים אלה.

בשלב הראשון נפתחו גני ילדים, בתי ספר יסודיים עד כיתה ה' ומוסדות החינוך המיוחד. לאחר שהמוסדות התאימו עצמם לכללי ההתנהלות שקבעה הממשלה. מערכת החינוך מגלה גמישות כלפי הורים אשר חוששים לשלוח את הילדים מסיבות כאלה או אחרות.

הנחיות משרד החינוך הדני מאפשרות פתיחת בתי הספר גם לתלמידי תיכון בשנת הלימודים האחרונה, תלמידים על הרצף האוטיסטי, תלמידים הניצבים בפני בחינות בגרות ותלמידים בקטגוריות נוספות. זאת בתנאי שהמוסדות יכולים לספק להם סביבה מוגנת מפני הידבקות.

גרמניה: בוגרים לפני צעירים

האסטרטגיה הפדרלית בגרמניה מבוססת על תהליך חזרה הדרגתי, הנותן עדיפות לתלמידים בוגרים העומדים לפני בחינות חובה. שיקול נוסף להחזרת תלמידים בוגרים לפני הצעירים, הוא היכולת לעמוד בכללי ההיגיינה והריחוק החברתי. תחילה יפתחו השיעורים והבחינות לתלמידי הכיתות הבוגרות בבתי הספר התיכון, כדי לאפשר קיום בחינות הבגרות ובמועדן. בשלב הבא יוחזרו תלמידי כיתות ו', כדי להכין אותם למעבר לתיכון ולבחינות הסיום בבתי הספר היסודיים. יישום ההנחיות משתנה קלות ממחוז למחוז.

הולנד: מתבססים על מחקר לפיו ילדים נדבקים פחות

הולנד נערכת להחזרה הדרגתית של כל התלמידים ללימוד בבתי הספר תחת הגבלות. המדיניות ההולנדית מסתמכת על מחקר שנערך במדינה, לפיו ילדים פחות נדבקים בנגיף ממבוגרים ופחות מדבקים. מניע חשוב נוסף הוא הרצון להקל על ההורים, שעדיין בהתאם להנחיות הממשלה, נדרשים לעבוד מהבית.

כל כיתה תחולק לשניים והילדים ילמדו לסירוגין: יום כן ויום לא. בימים שבהם הילדים לא ילכו לבית הספר, הם ימשיכו בלמידה מרחוק ו/או יקבלו שיעורי בית. בימים בהם ילכו לבית הספר, יוכלו להמשיך למסגרת המקבילה לצהרונים, אולם רק באותם ימים. אם הורים לא מרגישים בטוחים לשלוח את ילדיהם – יתייחסו לכך בסלחנות.

מוסדות החינוך המיוחד לגילאים הצעירים (יסודי ומטה) ייפתחו במתכונת מלאה, קרי: כל הילדים יוכלו להגיע בכל הימים.בהולנד ממעטים לבצע בדיקות לנגיף וה"זכות" להיבדק שמורה למעטים. כעת הודיעה הממשלה, כי אנשי חינוך, כמו אנשי רפואה, יהיו זכאים להיבדק לנגיף אם יראו סימפטומים למחלה.

אסטוניה: תקופת מעבר של קבוצות קטנות

הורים יוכלו להחליט שלא לשלוח את ילדיהם לבתי הספר, אם יש סיבה מוצדקת (כגון קרוב משפחה בקבוצת סיכון). תלמידים אלה יצטרכו להשתתף בתוכנית הלימודים באמצעות למידה מרחוק וזאת במעורבות פעילה של המורים.

שבדיה: הכל כרגיל

בתי ספר יסודיים וגנים המשיכו לפעול כרגיל במדינה שהנהיגה מדיניות הגבלות מקלה מאוד ביחס לאירופה. הומלץ לאפשר לתלמידי תיכון ואוניברסיטה ללמוד מהבית, אך לא ניתנה הנחיה מפורשת לסגור את המוסדות. בכל מקרה של סגירת בית ספר תיכון, הלימודים נמשכו מהבית.

טייוואן: חזרו עם כללים קפדניים

במדינה שבה נבלמה התפשטות המגפה בשלב מוקדם יחסית, הוחזרו מוסדות החינוך לפעול תחת הנחיות וכללים קפדניים: בתי הספר נדרשים להקים "צוותי מניעה" שאחראים על מכלול הפעולות למניעת התפרצות המגפה, כולל הסברה, חיטוי המבנים, שמירה על אוורור, מדידת חום סדירה, וידוא חבישת מסיכות, ריחוק חברתי, חיטוי ידיים וכו'.

בנוסף הקפדה על ריחוק חברתי בכיתות, בקפיטריות ובחצרות (1.5 מטר בפנים, 1 מטר בחוץ). וכאשר לא ניתן לבצע ריחוק חברתי -הפרדה פיזית בין תלמיד לתלמיד עם לוחות, איסור על דיבור בזמני ארוחות, הגבלת התקהלות, חובת חבישת מסיכות, חיטוי ידיים ואוורור כיתות. שמירה על רשימת נוכחות עדכנית ומקומות קבועים, בדיקת היסטוריית נסיעות ומגעים של התלמידים ומדידת חום בכניסה לכיתה.

מעונות וצהרונים נדרשים לנהל מעקב מצב בריאות יומיומי, מדידות חום סדירות, חיטוי סביבתי יומי. ישנה הגבלה על מספר הורים שמביאים הילדים, ואיסור כניסה לבעלי סימפטומים.

חיטוי וחלוקת חומרי הגנה: החל מה-19 בפברואר נעשה חיטוי יסודי ל- 4,000 בתי ספר במדינה מתיכון ומטה חולקו מסיכות גיבוי לגני ילדים. חולקו 25 אלף מדי חום, 84 אלף בקבוקי אלכוהול ו-6.45 מיליון מסכות. הנחיות למקרה של התפרצות המגפה בבית ספר: מקרה אחד של הידבקות בנגיף (מורה או תלמיד) – כל הכיתה נסג

שתפו:

אלה עשויים לעניין אותכם

הכירו את חלום חדש

ארגון חלום חדש פועל על מנת לחבר את הקהילה לעולם הקיימות, דרך פיתוח סביבות טבעיות, מרחבי למידה חוץ כיתתיים וגני משחק טבעיים.

הכירו את מתקני החוץ שלנו!

הלום חדש מציעה מבחר רחב של מוצרים ליצירת מרחב למידה טבעי מושלם.

גן משחקים טבעי בבית ספר על אזורי תפן

פרויקט מרגש, אשר שילב מתקני משחק טבעיים, סביבות למידה וחקר, פיסול סביבתי, עצי מאכל, צמחי תועלת, פיתוח שטח ועוד.

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!

דברו איתנו!

עם ניסיון של שנים בהקמת מגרש משחקים טבעי, אנו מסוגלים לתת לכם את העזרה המקצועית הדרושה לכם לפרויקט שלכם.

הקטלוג החדש שלנו כאן!

בואו לראות את התוצרים החדשים שלנו לפני כולם

קטלוג מוצרים

השאירו פרטים כאן ונשלח אותו אליכם בחינם

(אם אתם לא רואים את המייל בדקו בעמודת ׳קידום מכירות׳ או ב׳ספאם׳)

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו והיו הראשונים לקבל הטבות, הנחות והודעות על קולות קוראים!

newsletter