הקיץ הזה, המחסור בגשם והטמפרטורות הגבוהות מעמידים את אירופה במבחן. אירופה עומדת בפני בצורת היסטורית. רוב הנהרות התייבשו והוקמו מגבלות על צריכת מים באזורים מסוימים. על פי מומחים במכון למחקר הבצורת העולמי, הבצורת הנוכחית היא החמורה ביותר שאירופה ראתה מזה 500 שנה לפחות.
הבצורת משפיעה על מגזרים רבים. ראשית, המחסור בגשם משפיע על זרימת הנהרות ברחבי אירופה, ומשפיע על ייצור האנרגיה ועל התשואות החקלאיות. הכוח ההידרואלקטרי המופק באירופה ירד ב-20% בחודשים האחרונים. מבחינת חקלאות, על פי התחזיות, מדינות רבות יתמודדו עם ירידה בתפוקת היבולים שלהן, במיוחד הדגנים. מאות עיריות צרפתיות חוו בעיות באספקת מים כשהצורך לספק מי שתייה עלה בצורה משמעותית.
הבצורת הובילה גם לשריפות יער רבות שהרסו יותר מ-60,000 דונם מאז תחילת 2022 (פי שניים מאשר במהלך כל 2021). הבצורת אינה מוגבלת לאירופה. היא משתוללת גם בארצות הברית, שם גילו השבוע עקבות דינוזאורים בנהר שהתייבש בגלל חום גבוה ומחסור בגשם.
על פי המומחים שגייסה הנציבות האירופית בדו"ח שפורסם ביום שני ה-18 ביולי, "בעוד שהאסטרטגיות להפחתת הבצורת הן בעלות חשיבות עליונה כיום, יש צורך להתמודד גם עם שורש הבעיה: שינויי האקלים והשיבוש של מחזור המים על פני כדור הארץ. מומחים דוחקים במדינות להסתגל לשינויי האקלים הללו ולמצוא פתרונות ברי קיימא." אכן, פרקי בצורת הולכים להיות נפוצים יותר ויותר עם השנים.
אם העולם רוצה להיות מסוגל להתגבר על הבעיות הקשורות לאיכות הסביבה, יהיה צורך להשקיע בחדשנות סביבתית, להעלות את המודעות להתחממות הגלובלית ולהגביל את הפעולות המזיקות שלנו לסביבה. אנו בחלום חדש משוכנעים ביתרונות של העלאת המודעות לשינויי האקלים בקרב הדור הצעיר באמצעות חיבור חזק יותר עם הטבע וסביבתו. ככל שילדים יהיו יותר במגע ישיר עם עולם הטבע שבחוץ, כך הם יפתחו את הרצון להגן על סביבתם.