10 טיפים לתכנון נכון של חצר ביה"ס

10 טיפים לתכנון נכון של חצר בית ספר

1. איפה אתה עכשיו?

השלב הראשון בתהליך הוא הערכת מה שכבר קיים במקום. האם נעשה שימוש באזורים חיצוניים שונים בדרכים שונות? האם במקומות מסוימים מתחמם מדי בקיץ או נחשף לרוחות נוקשות בחורף? איך אנשים מרגישים לגבי השטח? האם הם משקפים את האתוס של בית הספר?

2. מעורבות קבוצתית

המפתח לפיתוח שטחי בית ספר מצליחים הוא להזמין תשומות מהמון קבוצות שונות. עם זאת, מעורבות אמיתית צריכה לכלול יותר מאשר פשוט לבקש מהתלמידים לצייר תמונות של מה שהם היו רוצים לראות; מדובר בשימוש במומחיות שלהם כמשתמשים העיקריים בשטח.

3. החליטו איפה אתם רוצים להיות

השלב הבא הוא לבחון את יעדי הסיום שלך. מה הייתם רוצים לעשות בחוץ? אילו חוויות אתה רוצה שהתלמידים שלך יחוו? בשלב זה, אל תחשוב על הדברים שאתה רוצה שיהיה, מכיוון שזה יכול להגביל את מה שאתה בסופו של דבר – התמקד יותר בתוצאות הרצויות שלך.

4. החליטו על סדרי העדיפויות שלכם

אולי אתה רוצה טעמים שיאפשרו לתלמידים שלך להתקרב לטבע. אולי אתה רוצה שיתמודדו עם התלמידים שלך באמצעות משחק, שילמדו על לקיחת סיכונים וכיצד לשחק טוב עם אחרים. או שמא ההתמקדות העיקרית שלך תהיה בהוצאת למידה החוצה או בפיתוח כישורי היער של תלמידיך?

5. חפשו השראה

בדוק את המשאבים החופשיים באתר הלמידה דרך הנוף, או אלו שנוצרו עבור יום הכיתות בחוץ וחודש מגרשי בתי הספר הבינלאומיים – אלה יעזרו לך להעריך את היקף הכמות שאתה יכול לעשות עם שיעורים בחוץ.

6. תכנן את המסלול שלך

בשלב זה שקול את השינויים שאתה צריך לבצע על מנת לעמוד ביעדים שלך. אלה עשויים לחולל שינויים פיזיים, אך באותה מידה עשויים לכלול שינוי עמדות הצוות או מתן הכשרה נוספת. שקול את כל האתר, לא רק חלקים, כך שהכל יעבוד ביחד. ואז התמקדו בעדיפות הראשונה שלכם.

7. פתח את הרעיונות שלך

לא פשוט להעתיק סידור שראית במקום אחר – בדוק מהם הצרכים הספציפיים שלך, ואז חפש תמונות של תכונות ומרחבים שונים שיעזרו לעורר את השינוי. בשלב זה יתכן שתצטרך להעלות מומחה; מומחה לחיות בר או משחק לתכונה ספציפית, או אדריכל נוף לפרויקט מורכב יותר.

8. בצע את השינויים

בשלב זה, הגענו לשלב הרביעי של הפרויקט שלך. יתכן שתגלה שחלק מהדברים שאתה צריך לעשות והשינויים שאתה צריך לעשות יכולים להיעשות בעצמך, כגון יצירת אזור גדל או כיצירת מלון באגים; אחרים, כמו יצירת אמפיתאטרון למשל, ידרשו מיומנויות מומחים רבות יותר.

9. המשיכו

דאגו לצוות העובדים שלכם לקבל את ההדרכה הדרושה להם כדי למצות את השינויים בצורה הטובה ביותר, וודאו כי צוות השטח שלכם יידע באופן מלא כיצד אתם מתכוונים להשתמש במרחב החיצוני החדש שלכם בעתיד. אתה יכול להוריד מדריך לתחזוקת שטח בית הספר שלך באופן שתומך בחרקים מאביקים דרך אתר האינטרנט שלנו.

10. התחל מחדש

לסיום, סיים את התהליך על ידי חזרה לשלב הראשון ושאל את עצמך 'איפה אנחנו עכשיו?' בדוק מה עשית, השווה את התוצאה הסופית עם היעדים המקוריים שלך והעריך את ההשפעה שהייתה לה על כל בית הספר. ואז התחל לתכנן את הפרויקט הבא שלך!

עוד לא התחלתם לתכנן חצר בית הספר לשנה הבאה?
צריכים ייעוץ והכוונה?

שתפו:

אלה עשויים לעניין אותכם

הכירו את חלום חדש

ארגון חלום חדש פועל על מנת לחבר את הקהילה לעולם הקיימות, דרך פיתוח סביבות טבעיות, מרחבי למידה חוץ כיתתיים וגני משחק טבעיים.

הכירו את מתקני החוץ שלנו!

הלום חדש מציעה מבחר רחב של מוצרים ליצירת מרחב למידה טבעי מושלם.

גן משחקים טבעי בבית ספר על אזורי תפן

פרויקט מרגש, אשר שילב מתקני משחק טבעיים, סביבות למידה וחקר, פיסול סביבתי, עצי מאכל, צמחי תועלת, פיתוח שטח ועוד.

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!

דברו איתנו!

עם ניסיון של שנים בהקמת מגרש משחקים טבעי, אנו מסוגלים לתת לכם את העזרה המקצועית הדרושה לכם לפרויקט שלכם.

הקטלוג החדש שלנו כאן!

בואו לראות את התוצרים החדשים שלנו לפני כולם

קטלוג מוצרים

השאירו פרטים כאן ונשלח אותו אליכם בחינם

(אם אתם לא רואים את המייל בדקו בעמודת ׳קידום מכירות׳ או ב׳ספאם׳)

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו והיו הראשונים לקבל הטבות, הנחות והודעות על קולות קוראים!

newsletter